STRUCTUURKALEI : MINERALE CEMENTVERF

Voor een authentieke, ecologische, dikkere afwerking en bescherming van gevels, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Kenmerkend aan de structuurkalei is zijn zandkorrelstructuur. Door de exclusieve “STOFVRIJE” technologie van de structuurkalei geniet men een beter werkcomfort en een uitstekend gebruiksgemak.

Een gekaleide muur heeft, in tegenstelling tot een geverfde muur, geen egaal uitzicht maar een gewolkt uitzicht omdat kalei dampdoorlatend is.

Structuurkalei is verkrijgbaar in 4 standaardkleuren; andere kleuren verkrijgbaar op aanvraag.    P1000030-2

OPGELET: ALLE VOORGESTELDE KLEUREN ZIJN OM DRUK-TECHNISCHE REDENEN LOUTER TER INFORMATIE EN VERBINDEN ONZE FIRMA GEENSZINS. 

WE HEBBEN ENKEL DE BEDOELING EEN OVERZICHT TE GEVEN VAN DE KLEURMOGELIJKHEDEN BINNEN ONS GAMMA.

 

Voor een authentieke, ecologische, dikkere afwerking en bescherming van de gevels, zowel voor nieuwbouw al renovatie. Kenmerkend aan structuurkalei is zijn zandkorrelstructuur.

Door de exclusieve "STOFVRIJE" technologie van de structuurkalei geniet men een beter werkcomfort en een uitstekend gebruiksgemak.

De "STOFVRIJE" structuurkalei omvat volgende elementen:

- Hydraulische kalk

- Gewassen krijt

- Wit cement (zeer beperkt)

- Gewassen, gerolde kwartskorrel

- Organische toeslagstoffen

- Vochtwerende producten

Door vermenging met water verkrijgt men een dikkere structuurkalei. Er is geen specifieke verhouding tussen het kaleipoeder en het aanmaakwater; deze is afhankelijk van de ondergrond en het gewenste resultaat. Algemeen kan men stellen dat men een consistentie moet verkrijgen zoals een pasta. In de praktijk is dit tussen de 10 liter en 12,5 liter water per zak van 25 kg.

Het eindresultaat kan beïnvloed worden door verschillende klimatologische omstandigheden en door de porositeit van de ondergrond. Bij droog weer of een poreuze ondergrond is het aangewezen om de muur vooraf lichtjes met water te benevelen en dit te herhalen nadat de muur geverfd is opdat de structuurkalei langzaam zou kunnen drogen. Dit is belangrijk voor de duurzaamheid en de kleur van de structuurkalei.

Eventuele haarscheurtjes of barstjes zijn meestal te wijten aan een te snelle uitdroging.

Bij sommige poreuze ondergronden is het nodig om de propere muur vooraf extra te behandelen met een fixeermiddel (Fixopierre) om zo een optimaal resultaat te verkrijgen.Het is niet aan te raden om de structuurkalei aan te brengen op een plastiekverf aangezien er problemen kunnen ontstaan qua aanhechting. Het is ook niet aan te raden om de kalei op een te natte ondergrond aan te brengen; dit om vochtplekken te voorkomen.

Een gekaleide muur heeft, in tegenstelling tot een geverfde muur (vb. latexverf), geen egaal uitzicht, maar een gewolkt uitzicht omdat kalei dampdoorlatend is.Om kleurverschil door verschillende weersomstandigheden te vermijden, steeds vlak per vlak afwerken.

VERWERKING

- Structuurkalei wordt aangebracht met een kwast.

- Maximum gebruiksduur bij 20°C: 2 uur na het aanmaken.

- Gebruikstemperatuur: van +3°C tot +27°C

- Niet aanbrengen bij vorst en hevige buien binnen de 24 uur.

- Niet aanbrengen op bevroren, ontdooiende en uitdruipende ondergronden.

- Men heeft een gemiddeld verbruik van ± 3kg/m² voor 2 lagen. Dit is echter sterk afhankelijk van het gewenste resultaat en de ondergrond.

- Het kaleipoeder zit verpakt in vochtwerende zakken van 25 kg.

KLEUREN

Structuurkalei is verkrijgbaar in 4 standaardkleuren (3000 - 3001 - 3002 - 3003); andere kleuren verkrijgbaar op aanvraag.

STRUCTUUR 3000 3001

 

STRUCTUUR 3002 3003

 

logo seifert

Een familiale onderneming, gespecialiseerd in gebruiksklare voegmortels.

We beschikken over een heel uitgebreid assortiment producten & kleuren, zowel voor nieuwbouw, renovatie als voor grote industriële projecten.