KALEIPOEDER : FIJNE MINERALE CEMENTVERF

Voor een authentieke, ecologische, fijne afwerking en bescherming van gevels, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Door de exclusieve “STOFVRIJE” technologie van de kalei, geniet men een beter werkcomfort en een uitstekend gebruiksgemak.

Een gekaleide muur heeft, in tegenstelling tot een geverfde muur, geen egaal uitzicht maar een gewolkt uitzicht omdat kalei dampdoorlatend is.

Fijne minerale kalei is verkrijgbaar in 10 standaardkleuren, andere kleuren verkrijgbaar op aanvraag.

 

Afbeelding kalei kaleiconcept 016                                  Afbeelding kalei kaleiconcept 023

Voor een authentieke, ecologische, fijne afwerking en bescherming van gevels, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Door de exclusieve "STOFVRIJE" technologie van de kalei, geniet men een beter werkcomfort en een uitstekend gebruiksgemak.

De stofvrije kalei omvat volgens een bepaalde verhouding volgende elementen:

- witte cement

- hydraulische kalk

- gewassen krijt

- minerale kleurstoffen

- vochtwerende producten.

 Door vermenging met water verkrijgt men een kaleiverf. Er is geen specifieke verhouding tussen het kaleipoeder en het aanmaakwater; deze is afhankelijk van de ondergrond en het gewenste resultaat. Algemeen kan men stellen dat na vermenging met water een consistentie moet bekomen worden zoals een plastiekverf. In de praktijk is dit meestal 2 liter Fixopierre EN 15 liter water per zak van 25 kg, dus in totaal ongeveer 17  liter vloeistof. Fixopierre is een product dat meegeleverd wordt om de aanhechting te bevorderen en laat de kalei nog steeds ademen.

Het eindresultaat kan beïnvloed worden door verschillende klimatologische omstandigheden en door de porositeit van de ondergrond. Bij droog weer of bij een poreuze ondergrond is het aangewezen om de muur vooraf lichtjes met water te benevelen en dit te herhalen nadat de muur geverfd is opdat de kaleiverf langzaam zou kunnen drogen. Dit is belangrijk voor de duurzaamheid en de kleur van de kalei.

Een gekaleide muur heeft, in tegenstelling tot een geverfde (vb. latexverf) muur, geen egaal uitzicht maar een gewolkt uitzicht omdat kalei dampdoorlatend is. Om kleurverschil door verschillende weersomstandigheden te vermijden, steeds vlak per vlak afwerken.

Bij sommige poreuze ondergronden is het nodig om de propere muur vooraf extra te behandelen met een fixeermiddel (Fixopierre) om zo een optimaal resultaat te verkrijgen. Het is echter niet aan te raden om de kaleiverf aan te brengen op een plastiekverf aangezien er problemen kunnen onstaan qua aanhechting. Het is ook niet aan te raden om de kalei op een te natte ondergrond aan te brengen om vochtplekken te voorkomen.

Fijne minerale kalei kan enkel geplaatst worden op muren in goede staat (geen loszittende of ontbrekende voegen, ...). Eventuele haarscheurtjes of barstjes zijn meestal te wijten aan een te droge ondergrond of een te dikke kaleiverf. Daarom is het aangewezen om bij een ruwe of niet-homogene ondergrond onze structuurkalei te gebruiken.

VERWERKING

- Kaleiverf kan aangebracht woren met een kwast of met een spuitpistool naargelang het gewenste resultaat.

- Maximum gebruiksduur bij 20°C: 2 uur na het aanmaken.

- Gebruikstemperatuur: van +3°C tot +27°C.

- Niet aanbrengen bij vorst en hevige buien binnen de 24 uur.

- Niet aanbrengen op bevroren, ontdooiende en uitdruipende ondergronden.

- Gemiddeld verbruik van ± 1 kg/m² voor 2 lagen.

- Het kaleipoeder zit verpakt in vochtwerende zakken van 25 kg.

KLEUREN

Fijne minerale kalei is verkrijgbaar in 10 standaardkleuren, andere kleuren verkrijgbaar op aanvraag.

KALEI 001    KALEI 002

KALEI 003    KALEI 004

KALEI 0222    KALEI 0232

KALEI 0237    KALEI 0267

KALEI 0294    KALEI 0379

 

OPGELET: ALLE VOORGESTELDE KLEUREN ZIJN OM DRUK-TECHNISCHE REDENEN LOUTER TER INFORMATIE EN VERBINDEN ONZE FIRMA GEENSZINS. WE HEBBEN ENKEL DE BEDOELING EEN OVERZICHT TE GEVEN VAN DE KLEURMOGELIJKHEDEN BINNEN ONS GAMMA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo seifert

Een familiale onderneming, gespecialiseerd in gebruiksklare voegmortels.

We beschikken over een heel uitgebreid assortiment producten & kleuren, zowel voor nieuwbouw, renovatie als voor grote industriële projecten.